Australske forskere får store forskningsmidler!

Posted on 11/12/2011

0


I Australia skjer det hyggelige ting for ME-forskningen – forskere ved Bond Universitet i Queensland har fått et stort stipend på 800.000 dollar. Det er ca. 4,7 millioner norske kroner. 

I pressemeldingen sier de blant annet at målet er å utvikle en diagnostisk test for ME og etablere en nasjonalt test-tjeneste ved universitetet. De tror dette er mulig innen fem år.

Forskningen skal foregår i et internasjonalt samarbeidsprosjekt med bl.a. Bond Universitet sin enhet for offentlig helse og nevroimmunologi, Stanford universitet og Incline Village Medisinske senter i Nevada.

Pengene kommer fra en stiftelse som heter «Mason Foundation», som gir forskningsstipend til forskere som har som mål å gjøre gjennombrudd innen kronisk utmattelsessyndrom og Alzheimers sykdom.

Navn å følge med på her er Associate Professor Sonya Marshall-Gradisnik fra Bond University og Dr Donald Staines fra Queensland Health.

De har tidligere publisert artikkelen

Immunological abnormalities as potential biomarkers in Chronic Fatigue Syndrome/Myalgic Encephalomyelitis.

Forskningen deres fokuserer på avvik eller abnormaliteter i blodprofilene til pasientene, og å identifisere biomarkører.

Forskningen fra Norge nevnes også – at sykdommen kan stamme fra avvik i immunsystemet er helt i tråd med forskningen de gjør ved Bond Universitet forteller de.

Absolutt noe vi skal følge med på videre, dette er veldig spennende! 

 

Reklamer