ME-pasient må bo på skoleinternat for å få nok skjerming, ingen sengeplasser finnes.

Posted on 06/12/2011

1


På Vestlandsrevyen i kveld på NRK Hordaland 18.40 kunne vi se et innslag om ME som rørte oss alle.

Det finnes nesten ingen sengeplasser for ME-pasienter, og da trebarnsfar Tore fikk ME måtte familien finne en løsning for å skjerme ham. Nå har han flyttet ut fra resten av familien, og bor på skoleinternat. Han trenger stillhet og hvile døgnet rundt, og det kan han ikke få hjemme.

For å få bo på internatet må Tore gå på skole, noe som ikke gir ham annet enn mindre krefter. til NRK Hordaland sier han at han er rimelig desperat etter et sted å gjøre av seg.

Alle hverdagens gjøremål faller på kona Synneve, som ønsker at mannen kunne ha brukt kreftene sine sammen med familien i stedet for å kaste dem bort på skolegangen han må følge for å kunne bo på internatet.

ME-foreningen sier at Tores historie er eksempel på en desperat og uverdig løsning. Generalsekretær Anette Gilje sier at det er viktig at førstelinjetjenesten behandler pasientene etter de behovene og symptomene de har.

Se innslaget på nett-TV her! 

Tusen takk til familien som stilte opp med sin historie og får vist frem hvor uverdig dårlig behandlingstilbud som finnes for ME-pasienter!

En stor takk også til ME-foreningen og leder Anette Gilje som står på jevnt og trutt og intenst for å forbedre pasientenes situasjon.

Måtte det endelig komme bedre dager snart!

Reklamer