Forsker Dr. Judy Mikovits arrestert

Posted on 21/11/2011

0


Det skjer ting i forskningsverdenen som like gjerne kunne vært tatt fra en thriller av en film..

Judy Mikovits har vært i søkelyset siden publiseringen av studien i 2009 som viste at et flertall ME/CFS-pasienter hadde et retrovirus – XMRV. Mikovits har jobbet på Whittemore Peterson Institute (WPI), men etter mye kritikk mot studien og at andre forskningsmiljøer ikke har klart å replikere resultatene, har forholdet mellom Mikovits og WPI blitt mer og mer anspent. En grundig gjennomgang av disse forholdene finner du på Research1st.

Jeg kan dessverre ikke inkludere alle detaljer her, men setter inn linker nederst i artikkelen for dem som vil lese mer.

Den 29. september ble Mikovits sparket fra WPI, og den 4. november ble hun anmeldt for å ha beholdt notatbøker fra laboratoriet og annen informasjon om forskningen. Mikovits på sin side hevder hun fikk telefonen fra Anette Whittemore om at hun var oppsagt etter å ha dratt fra jobb, og at notatbøkene da befant seg på laboratoriet.

Den 18. november ble Mikovits arrestert, og en høring er berammet til den 22. november.

Mange pasienter er opprørte, og reagerer på at midler som er samlet inn gjennom donasjoner og frivillig innsats til WPI nå går til å saksøke en forsker de mener er genuint opptatt av å hjelpe pasientene. Saken diskuteres ivrig på forskjellige blogger og forum, for eksempel Phoenix Rising og ME/CFS Forums. Det er nok ikke til å unngå at det blir mange følelser her… mange pasienter føler seg sviktet.

En underskriftskampanje er startet – «Fairness for Mikovits» – av The International ME Association. Det er også startet et Dr Judy Mikovits Legal Defense Fund. 

Annette Whittemore blogger på «Wings of Hope» 

Kilder:

Second Judicial District Court – State of Nevada – County of Washoe: Case Description:  CV11-03232 – WHITTEMORE PETERSON INST. VS. JUDY MIKOVITS (B6) – 

Science Insider: Controversial CFS Researcher Arrested and Jailed

Hillary Johnson/Oslers Web: A Bitter Divorce og Judy Mikovits Arrested in Ventura County on November 18, 2010

X Rx/Dr. Jamie Deckoff-Jones: China Syndrome At The WPI og A Game With No Winner

Research1rst: New Twists in the XMRV Story

Retraction Watch: Chronic fatigue syndrome researcher Judy Mikovits arrested

Reklamer