Vellykket møte om ME og FM på Stortinget for Facebookaksjonister

Posted on 20/10/2011

0


Gode nyheter kommer i hopetall denne uken, akkurat som vi hadde håpet på!

I dag kan initiativtakerne til aksjonen ”Hjelp oss, Jens!” fortelle om et vellykket møte på Stortinget.

Aksjonen ble startet av Maj-Britt Hovland Grevstad og Sigrid Helgesen Danielsen. De styrer sammen Facebook-gruppen Doktor God, hvor ME og Fibromyalgi-rammede kan fortelle sine historier. For ikke lenge siden startet de en aksjon på Facebook-veggen til statsminister Jens Stoltenberg for å synliggjøre situasjonen til unge med ME og FM i Norge. Aksjonen har fått medieoppmerksomhet, blant annet i Aftenposten, og de har også startet en underskriftskampanje.

Pasientene aksjonerte også på Facebook-sidene til Siv Jensen og Erna Solberg. Det tok ikke lang tid før Erna Solberg ga respons, og uttrykte et ønske om å møte de to ildsjelene.

I går reiste de to til Oslo, og i dag har de hatt et vellykket møte på Stortinget.

– Vi var inne hos Erna Solberg i 1 ½ time!! forteller Maj-Britt Hovland Grevstad gledesstrålende på sin Facebookside. Entusiasmen og gleden over å ha fått snakke med de som kan få ting til å skje er påtagelig og lett å dele.

I tillegg til møtet med Erna Solberg, møtte aksjonistene også SV.

De var dessuten med på Stortingets radio, sammen med professor Olav Mella fra Haukeland Universitetssykehus. Mella publiserte sammen med sin kollega Øystein Fluge i går spennende og banebrytende forskningsresultater hvor de viste at en kreftmedisin (Rituximab) kan gjøre ME-pasienter bedre og til og med friske.

Anette Gilje, generalsekretær i Norges ME-forening, deltok også på Stortingets radioprogram, og talte også fibromyalgipasientenes sak.

Nå er aksjonistene glade og fornøyde med innsatsen, og får velfortjent støtte fra medpasienter som følger nøye med på Facebook!

God tur hjem og tusen hjertelig takk for innsatsen! 😀

Oppdatert: Bergens tidende har skrevet om møtet her.

Reklamer
Posted in: Uncategorized