Endelig er den store nyheten om Rituximab-studien sluppet!

Posted on 19/10/2011

1


I lengre tid har forskere, pasienter og pårørende holdt tett om de oppsiktsvekkende resultatene fra en studie gjort på Haukeland universitetssykehus. Men nå er den endelig publisert!!

Det var egentlig en tilfeldighet som gjorde at kreftforskerne Øystein Fluge og Olav Mella begynte å forske på ME. De hadde en kreftpasient i behandling som også hadde ME, og i løpet av behandlingen forsvant også ME-symptomene til denne pasienten. På kontrollene spurte pasienten igjen og igjen hva som egentlig hadde skjedd.

Med tre pilotpasienter som reagerte veldig godt på behandling med Rituximab bestemte forskerne seg for å starte en dobbelt-blindet, randomisert studie. 30 pasienter deltok – 15 i Rituximab-gruppen og 15 i placebogruppen.

2 av 3 pasienter ble bedre. Noen ble helt friske!

Les mer på TV2: Norske forskere kan ha funnet behandling mot ME / Kronisk utmattelsessyndrom

og

TV2: Fakta om ME-studien til kreftlegene Olav Mella og Øystein Fluge som gir håp til millioner av mennesker med ME/CFS, også kjent som kronisk utmattelsessyndrom

og

Studien er publisert her!

Jeg må si det var både herlig og tøft å se dette innslaget på nyhetene i kveld. Den flotte jenta, Elene, som hadde gått fra å være så dårlig at hun måtte ha egen seng på skolen til å kunne fullføre friluftslinja…det føles nesten magisk! 😀

Jeg er uendelig glad for at disse to forskerne har den nysgjerrigheten og startet denne studien selv med en travel virksomhet på kreftavdelingen.

Og å se de positive uttalelsene fra David Bell og andre – dette ER faktisk kjempestort.

Noe av gleden holder jeg tilbake – enda kan det ta flere år før denne medisinen eventuelt blir gjort tilgjengelig for alle ME-syke. Mer forskning er på gang.

Jeg skal definitivt skrive mer om dette, og jeg skal skrive mer om både selve studien og medisinen og hva de har funnet ut. Men akkurat nå kjenner jeg at det er på tide å roe ned litt, etter å ha vært spent for denne publiseringen i hele dag. 🙂

Ha en riktig god onsdags kveld alle sammen!!