Skarpt svar fra Annette Whittemore til Science

Posted on 05/06/2011

2


Jeg holder enda på og oppdaterer meg på alt som er lagt ut etter at Science ba forfatterne bak Lombardi et al.-studien om å trekke sin artikkel fra Science. Den påfølgende «Redaksjonelle bekymringsmelding» (Editorial Expression of Concern), utløste selvfølgelig sterke reaksjoner.

Noe av dette har jeg lagt ut før, men brevet fra Annette Whittemore, president for Whittemore Peterson Institute For Neuroimmune Disease har jeg ikke lagt ut før.

Du kan laste ned brevet i pdf her.

Whittemore skriver blant annet:

«Ikke én av de 10 studiene dere refererer til som utfordrer resultatene av vår forskning kan etisk hevde å være en replikeringsstudie som bruker metodene, prosessene eller materialene fra Lombardi et al.»

Hun peker på følgende:

– Hvordan kan bare 3,7% av de friske kontrollene være «kontaminerte» i Lombardi?

– Hvordan kan de positive CFS-pasientene i Lombardi være kontaminerte med 22RV1 celle-linjen, når 22RV1 celle-linjen aldri har vært i WPI-laboratoriene, og faktisk, Lombardi-studien ble publisert fem måneder før 22RV1-cellelinjen ble publisert for å fremskynde XMRV?

– Hvordan kan pasientene ha antistoffer for multiple XMRV- (menneskelige gamma retrovirus) proteiner?

«WPI-forskerne bruke ikke reagenter som var «utbredt kontaminert med viruset» og utelukket definitivt kontaminering.»

«Jeg er forpliktet til å rapportere at første-forfatteren, Dr. Konstance Knox, ikke er fri for bias, upartisk eller uavhengig i forhold til WPI. Hun og hennes laboratorie, Wisconsin Viral Research Group var tidligere kontraktører og sluttet under vanskelige omstendigheter. Hennes atferd ble gjenstand for en intern evaluering over alvorlige hendelser relatert til etiske brudd; misbruk av proprietær informasjon; uriktig bruk, oppbevaring og destruksjon av pasientprøver og data; og uenigheter om eierskapet til intellektuelle rettigheter»

Om forholdet til Dr. Peterson skriver Whittemore:

«Dr. Mikovits var ansvarlig for å opprettholde den menneskelige sikkerheten i Lombardi-studien og har ikke delt pasientenes identitet eller deres resultater med Dr. Peterson på tross av hans gjentatte forsøk på å sikre seg denne private informasjonen..[..]..Dr. Knox og hennes medforfattere har aldri bedt om eller hatt uavhengig tilgang til de materialene nødvendig for å gjøre en replikeringsstudie.»

 

Reklamer