Annette Whittemore: Noen ord fra «Invest in ME»-konferansen

Posted on 21/05/2011

0


Det er svært lite som har blitt publisert eller lekket fra den store «Invest in ME»-konferansen, mange av studiene og materialet som er presentert der er underlagt embargoer i påvente av publisering av forskningsstudiene. En DVD fra konferansen kan forhåndsbestilles her, og i dag har følgende beskjed fra Annette Whittemore blitt lagt ut på nett:

Hallo alle sammen,

«Invest in ME»-konferansen ble avsluttet for bare noen timer siden. Denne konferansen viste ny og spennende forskning på ME som snart blir publisert. Dr. David Bell diskuterte hvordan pasientene han møtte da de var barn, nå er voksne og rundt 40 år. Flere av dem har kreft, mens andre fortsatt er alvorlig syke, men flertallet mestrer og sier at de har de bra, men lever fortsatt med kronisk utmattelsessyndrom. Dr. De Meirleir fortsetter sin viktige forskning på XMRV, i Belgia og rundt omkring i EU, og finner at mange av de sykeste pasientene tester positivt for retroviruset. Dr. Mikovits viste flere «fotavtrykk» fra XMRV-infeksjon i data fra pasientenes immunforsvar og beskrev hvordan XMRV ser ut til å oppføre seg mer som HTLV enn HIV. Dr. Bieger, en herlig immunolog fra Tyskland, gjør spennende arbeid med XMRV og EBV. Resten må vente til DVD-en fra konferansen er ferdig.

Diskusjonene i etterkant av konferansen var svært livlige etter som de i publikum uttrykte sin frustrasjon med det britiske medisinske/politiske etablisementet, og for at man ikke har tilstrekkelig medisinsk behandling i Storbritannia. Men alt i alt var det den beste konferansen hittil. Jeg er overveldet av følelser overfor de uttrykk for takknemlighet som er vist for alt WPI gjør for å øke bevisstheten rundt denne sykdommen i resten av verden. Jeg ønsker at vi alle skulle kunne komme sammen på ett sted for å dele våre historier og møtes ansikt til ansikt. Jeg innser hvor tett sammenkoblet vi har blitt, i vår søken etter å finne svar på denne ødeleggende sykdommen. Jeg flyr hjem i morgen, mens Judy reiser til Irland for å holde enda en presentasjon og gi mer håp til de som lider. God natt alle sammen!

Annette Whittemore

Reklamer