Støttekonsert for ME-syke ungdommer vel gjennomført!

Posted on 15/05/2011

0


På Den internasjonale ME/CFS-dagen ble det i Fredrikstad arrangert en støttekonsert for ME-syke. Her kan du lese om den flotte omtalen arrangementet fikk!

——————————————

Demokraten skriver i dag den 14.05 følgende:

Les artikkelen i pdf her.

Støttekonsert med fokus på ME

Salen på City Scene var nesten fullsatt da ME foreningen for ungdom og pårørende i Østfold, holdt en støttekonsert torsdag kveld. Anita Ragnarsdotter var kjempestolt over at de fikk det til. Låtene var ønsket av publikum selv, og artistene stilte opp gratis, for å vise sin støtte til foreningen. Overskuddet går direkte til å dekke utgiftene for konserten, videre vil alt overskudd gå til foreningen, slik at de kan skape gøyale aktiviteter for de unge. Anita Ragnarsdotter og Lene Ludvigsen tok initiativ til konserten, og har fått masse positiv respons utenfra.

Morsomme spøker
Konferansierene for kvelden var Dag Solheim, Aleksander Henriksen og Carine Smauget. De to sistnevnte hadde flere sketsjer på lur, og da Smauget ville opptre som artist i stedet ble hun eskortert ned av scenen av medkonferansier Henriksen. Dag Solheim satte fokus på sykdommen som konserten dreiet seg om, og snakket med både pårørende og lidende av ME.

Egenprodusert låt
Jørgen, Ingrid og Kristin snakket åpent om sykdommen sin på scenen, og hvordan det påvirker dem i dagliglivet. Jørgen hadde også skrevet en egen sang, og avslørte at han gjorde det litt på si. Bjørn Halstensen hadde gitt teksten en melodi, og sammen med Ole Petter Hansen Chylie, Rino Johansen, Dag Tofteng og Ole Henrik Mohn Pettersen, spilte han den, mens Susanne Fossum fikk æren av å synge. Jørgens tekst var gripende, og handlet om det å være syk i denne verden.

Vellykket konsert
– Vi har hatt det kjempetrivelig sammen, på både øvinger og møter, og artister og band har vært veldig positive. Jeg er kjempestolt over at vi har fått det til, forteller Anita Ragnarsdotter. Konserten var vellykket, og artister som Stian Joneid,
Elise Engeli, Renate Gjerløw Larsen og Susanne Fossum var en del av programmet.

—————————————

Fredrikstad Blad skriver i dag den 14.05 følgende:

Les artikkelen som pdf her.

Sang til støtte for unge ME-rammede

Kjente Østfoldartister var torsdag kveld samlet til støttekonsert på City Scene for ME- rammede ungdommer.

Av Anders Ildstad

Den internasjonale ME- dagen ble også behørig markert i Fredrikstad. Artister som Odd Rene Andersen, Anette Fossum og Eirikur Hauksson ga sin musikalske støtte til kampen mot en sykdom som rammer stadig flere og stadig yngre personer. Intervjuer og historier om ME- rammede mennesker bidro også til å skape økt bevissthet rundt den utbredte sykdommen.

Skape forståelse

– Vi håper at denne konserten kan bidra til å skape forståelse og anerkjennelse for ME, sa Anita Ragnarsdotter, en av initiativtagerne til konserten og medlem i ME- foreningen for ungdom og pårørende i Østfold.

Ragnarsdotter har selv en datter som ikke har kommet seg på skolen på to år på grunn av kronisk utmattelse. Kampenblir hard både for den som er rammet og for pårørende når kunnskapen rundt sykdommen ennå er så liten.

– Selv familiemedlemmer trenger ikke å skjønne hva det innebærer å ha ME. Og personer med ME kan miste venner fordi de ikke orker å holde kontakten. Men det er ikke noe å skamme seg over å være rammet av denne sykdommen.Vi håper å vise publikum i kveld at ungdommer med ME er helt normale ungdommer, sier Ragnarsdotter.

Politisk engasjement

Laila Dåvøy (KrF) sitter i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, og har selv engasjert seg for å øke ME- pasienters rettigheter. Torsdag kveld var Stortingspolitikeren på plass på City Scene.

– Det er fantastisk at foreningen har fått til et slikt arrangement. Denne konserten er viktig for å synliggjøre og alminneliggjøre ME- sykdommen. Denne sykdommen blir ikke tatt på alvor i helsevesenet, og det er en skam, sier Dåvøy, som også har opplevd mye motvilje blant politikere til å ta opp kampen for ME- pasientenes rett til å bli trodd på.

Ny forskning, både internasjonalt og i Norge, gjør at politikeren likevel ser positivt på kampen videre.

– Jeg får tilbakemeldinger fra pårørende som er dypt takknemlig for at politikere tar debatten. Jeg ønsker å kjempe videre, sier Laila Dåvøy.

Bildetekst:

STØTTET ME- RAMMEDE: Lena Elise Engelid og Stian Joneid deltok i artistaksjonen for å støtte ungdommer med ME og for å skape økt forståelse og aksepkt for den utbredte sykdommen.

KRAFTTAK MOT ME: Konferansier Dag Solheim intervjuet Lene Ludvigsen i ME- foreningen for ungdommer og pårørende i Østfold og Ruth Astrid Sæter, generalsekretær i Norges ME-forening, om livet med og kampen mot ME.

Reklamer