Virusjegeren Lipkin uttaler seg om Singh-studien

Posted on 07/05/2011

0


Dr. Vincent Racaniello, som driver bloggen «Virology blog», har vært i kontakt med den kjente virusjegeren Ian Lipkin i forbindelse med Singh-studien som ble omtalt her for noen dager siden.

Dr. Lipkin sier blant annet følgende i sin e-post til Dr. Racaniello:

We have a plethora of explanations for how CFS/XMRV/MLV studies could go awry. However, we don’t have evidence that they have. Absent an appropriately powered study representing blinded analyses by Mikovitz and Lo/Alter of samples from well characterized subjects using their reagents, protocols and people, all we have is more confusion.

I remain agnostic. We won’t have answers until the end of 2011.

Les hele innlegget på Dr. Racaniellos blogg her.

Når Dr. Lipkin ikke kan se bort i fra at vi fortsatt ikke har sett gode nok replikasjonsstudier, er det på sin plass å tøyle utålmodigheten enda litt mer. Vi får ikke mer svar på dette før mot slutten av 2011, sier han.

Det er lenge å vente for den som er syk og desperat etter svar og mulige behandlinger, men sannheten er at uten grundige studier som viser en klar sammenheng mellom XMRV og ME, så kan vi se langt etter offentlige behandlinger for dette i alle fall. Så tålmodig må man nok være…

Reklamer