Melding fra WPI om PACE-trials i UK

Posted on 01/03/2011

0


…irrasjonelt å i det hele tatt foreslå bruken av kognitiv atferdsterapi eller treningsterapi som faktiske behandlinger.

Den 18. februar kom resultatene av den mye omdiskuterte PACE-trials i Storbritannia. Min kommentar til dette kan du lese her.

Nå har Whittemore Peterson Institute (WPI) som vi kjenner så godt fra XMRV-forskningen også kommet med en uttalelse. Det virker som om det er noe feil med nyhetssidene deres her, så jeg har hentet teksten fra XMRV Global Action og oversatt den til norsk.

UK PACE Trials: Når Misledede Leger Kan Gjøre Større Skade Enn Nytte

Kognitiv atferdsterapi (CBT/KAT) og treningsterapi (TT, også ofte kalt Gradert Treningsterapi eller GET) ble utviklet som støtteterapi for de med en primær depresjon som ellers var ved god helse.

Det er vel kjent at hensiktsmessig/riktig diagnostiserte ME og CFS-pasienter lider av fysiske infektiøse symptomer inkludert sår hals, lymfodenopati (forstørrede lymfeknuter), lavgradig feber, nattesvette og andre influensaliknende symptomer som gjør det irrasjonelt å i det hele tatt foreslå bruken av kognitiv atferdsterapi eller treningsterapi som faktiske behandlinger.

Akkurat som leger aldri ville foreskrive slike behandlinger for en streptokokkinfeksjon i halsen eller Hepatitt C, er det uansvarlig å foreslå at disse metodene vil være effektive for pasienter med ME og CFS. I tillegg har forskere på fysiologi vist at deres pasienter lider av tilbakefall av sykdommen når de blir presset til å trene mot sin vilje, eller fortalt at de må «presse seg gjennom» sykdommen.

Siden WPIs oppdagelse av den høye korrelasjonen med en retroviral infeksjon for de som lider av nevro-immune sykdommer, er det enda viktigere at medisinere ikke skader sine pasienter psykologisk ved å antyde at de selv er ansvarlige for, eller kan snakkes ut av, sykdommen sin.

WPI er translasjonsforskningsinstitutt dedikert til oppdagelsen av de underliggende årsakene til og effektive behandlinger for pasienter med ME og CFS og andre lignende nevro-immune sykdommer.

(Translasjonsforskning er medisinsk forskning som bygger bro mellom grunnforskning og klinisk forskning. Det er forskning som tar sikte på å omsette kunnskap fra basalfagene til praktisk anvendelse i pasientbehandlingen. Kilde: Store Norske Leksikon.)

Reklamer